Ako vysušiť vlastné ovocie

Namiesto toho, aby ste si kúpili sušené ovocie, ktoré môže byť dodané so značnou cenou a niekoľkými konzervačnými látkami, uvažujete o tom, že si vyrobíte svoj vlastný? So sušičom by sušenie vášho vlastného ovocia nebolo jednoduchšie a zaistilo, že v priebehu niekoľkých hodín nie sú k dispozícii žiadne chemické látky. Peachy horlivý? Tu je to, čo potrebujete vedieť.

zloženie:

 

4-5 obľúbených plodov (alebo hrsť malých plodov)

50 ml citrónovej šťavy

200 ml vody

 

Tu je niekoľko inšpirácií:

 

jablká

hrušky

čerešne

brusnice

jahody

ananás

mango

banán

kiwi

 

Čerstvé ovocie pre dehydratáciu

 

Pridané doplnky:

 

škorica

Šumivé víno

 

vybavenie:

 

Mellerware Biltong King a sušička potravín

mandolína

nože

Škrabka na zemiaky

miska

Doska na krájanie

Odmerky

 

metóda:

 

  1. Rez ovocie na približne 5-8 mm hrubé plátky. Môžete hrať s tvarmi a veľkosťami pre rôzne textúry a šťavnatosť – tenšie plátky zaschnú viac ako hrubé kúsky. Uistite sa, že odstrániť jadrá, šupky a jadierok – tieto ochutnať tvrdé a horké raz sušené.

 

TIP: Plátky jabĺk fungujú nádherne, keď sú narezané na približne 2 mm plátky. Mango sa pri krájaní na 10 mm rezy zobrazujú v zŕn. Jahody fungujú dobre len nakrájané na polovicu.

 

Optimálna dehydratačná hrúbka pre sušené ovocie

 

  1. Ošetrenie ovocia, ako sú banány a jablká namáčaním je v roztoku citrón-voda na pár minút, pretože to zastaví ich hnedé. Jednoducho premiešajte 1 diel citrónovej šťavy na 4 diely vody.

 

roztok na sušenie ovocia

 

  1. Ak idete von – teraz je čas posypať škorica alebo iné chutné korenie.
  2. Umiestnite ovocné rezy na poličky a vložte žiarovku so 40 wattmi.

 

  1. V závislosti od ovocia a hrúbky nechajte ovocie schnúť, mohlo by to trvať 6 až 3 dni. Keď sa robí vaše ovocie, mali by ste byť schopní stlačiť to a tam by nemala byť vlhkosť.

 

 

Sušené ovocie raňajky

 

Je to tak jednoduché, ľudia. V žiadnom momente vôbec nepôjdeš o banány pre svoju novo nájdenú slobodu sušeného ovocia.

Zdieľaj: