Príprava pizze môže byť jednoduchšia

Príprava pizze môže byť jednoduchšia

Pri výrobe pizze by mali profesionáli používať profesionálne pomôcky. Aké sú základné nástroje, ktoré sa používajú pri príprave obľúbenej pizze.

Existujú techniky na výrobu skvelej pizze bez akýchkoľvek špecializovaných nástrojov. Teraz si pozrime vybavenie pre pizzerie, ktoré používajú špecialisti na pizzu – začnite tým, čo potrebujete na výrobu cesta. Tieto nástroje sú v podstate rovnaké pre drevené rúry a profesionálne pece na pizzu.

 

Kuchynská váha

Toto je prvý a pravdepodobne najdôležitejší nástroj zo všetkých. Používajte digitálne váhy, ako napríklad nerezové váhy. Odporúčame používať váhy na váženie cesta. Cesto na pizzu je živá vec a fermentácia, ktorá nastáva v symbiotickej kultúre baktérií kvasiniek a kyseliny mliečnej, môže byť nepredvídateľná. Starostlivým odmeraním a zvážením všetkých vašich zložiek môžete zmierniť zmeny vo výrobkoch, u ktorých je zaručené, že sa budú líšiť v závislosti od faktorov prostredia. Vážiace prísady vám tiež umožňujú ľahko a presne škálovať recepty nahor alebo nadol, keď vyrábate rôzne množstvá.

 

Miešač s uchytením na hák na cesto

Ak nemáte miešač a robíte iba malú dávku cesta, miešanie ručne je skvelé. To vám umožní mať tak hmatový pocit, ako sa cesto mení v priebehu miešania, odpočinku a formovania cesta. Ako už bolo povedané, dobrý mixér uľahčí život. Pre cesto na pizzu budete používať nástavec na hák na cesto.

 

Škrabky na cesto

Akonáhle máte cesto zmiešané a pripravené na porciovanie, budete potrebovať škrabku na cesto. Existujú dva typy škrabiek na cesto: ohybné poly škrabky, ktoré majú na jednej strane zaoblený okraj, a škrabky na kovové cesto s drevenou alebo plastovou rukoväťou navrchu. Poly škrabka robí úlohu odstraňovania lepkavého cesta na pizzu z miešacej misky krátkou prácou. Zaoblená hrana a pružný materiál vám umožňujú zoškrabať obrysy misky a dostať cesto von hladkým pohybom. Keď vyberiete cesto, môžete použiť drahšiu kovovú škrabku na cesto s rukoväťou na odrezanie kúskov cesta na porciu v digitálnom meradle.

 

Po tom, čo vaše cesto strávilo správne množstvo času fermentáciou a je pripravené na výrobu pizze, budete potrebovať iný typ škrabky. Známy ako špachtle s trojuholníkom, je v podstate totožný s puttovým nožom, ako je to v prípade železiarstva. Používa sa na jemné odstránenie cesta z korekčnej škatule alebo zo zásobníka na hárky po korekcii.

 

Zdieľaj: