3 prímorské mestské prestávky so skvelým jedlom

3 prímorské mestské prestávky so skvelým jedlom

bjavte tri z najlepších prímorských miest za výhodnú prestávku v stredomorskej pláži s cenovo dostupnými luxusnými hotelmi, špičkovými morskými plodmi a oceneným vínom.

Pohľad na mesto Dubrovník a prístav
Uniknúť do európskeho mesta pri mori a zažiť to najlepšie z oboch svetov. Po náročnom dni strávenom prehliadkou mestského centra bude pláž vítaným miestom na odpočinok.

Dubrovník
Najlepšie pre … cenovo dostupný 5-hviezdičkový foodie break na Jadrane

Pohľad na červené strechy na ostrov Lokum v diaľke

Vďaka plyšovým hotelom, dokonale zachovaným stredovekým múrom a šumivému zálivu plnému jácht je Dubrovník chorvátskym mestom. Ale zabudnite na náklady spojené s podobne glam európskych miest: Dubrovník je tiež päťhviezdičkový hodnota za peniaze. Mesto pravidelne vedie prieskumy verejnej mienky za dostupné dovolenky a bol jedným z lacnejších prieskumov v Barometri nákladov mesta Post Office Money.

A naďalej rastie v popularite do tej miery, že starosta plánuje zaviesť limity na počet návštevníkov, ktorí sa hrnú z výletných lodí do mesta zapísaného v zozname UNESCO. Cestujte začiatkom leta alebo na jeseň, aby ste sa vyhli najhorším davom, a najlepšie oceníte rímske, byzantské a benátske dedičstvo Dubrovníka a dobré jedlo, ktoré čerpá z rovnakých historických vplyvov.

Nad pohľad na trhu s ovocím a zeleninou s červenými a bielymi dáždniky

Začnite deň s niektorými nákupmi. Hneď na juh od centrálneho bulváru Stradun si môžete prezrieť sieť ulíc lemovaných rodinnými obchodmi s potravinami a navštíviť trh na Starom Meste. Tu sa môžete zásobiť takým piknikovým cestovným lístkom ako štipľavými olivami a olejom z ostrova Brač, veľkými kolesami miestneho chleba, viničom nerovnomerne tvarovaných paradajok s príchuťou a ostrým, slaným ovčím syrom z ostrova Pag. Prineste prázdnu fľašu na vodu, aby ste ju naplnili lokálne vyrobeným vínom – stojí to halierov a bude vám dopĺňať piknik.

Výhľad na pláž a opevnené mesto Dubrovník

Potom narazíte na pláž. Hop na jeden z pravidelných prístavných trajektov a jazda na 15 minút (alebo prenájom morský kajak) na ostrov Lokrum. Plávať rovnako ako slnko dostane trest, a (ak nemáte piknik v ruke), majú morské plody hody v Lacroma. Mušľový tanier na dve náklady £ 22.50, najlepšie spojený s miestnym graševinským bielym vínom (okolo 3 libier za sklo). Alebo, bližšie k Starému mestu, vráťte sa pod olivovníky do Villa Ruza, reštaurácie na nábreží, ktorá sa nachádza v kaštieli z tridsiatych rokov minulého storočia. Dva kurzy od £ 20.

Tanier rýb a zeleniny

Ak sa chcete dozvedieť všetko o chorvátskom víne, ktoré zahŕňa niektoré z najstarších odrôd na svete – vinohrady a poľnohospodárske reštaurácie Pelješac sú vzdialené asi hodinu. V Starom Meste ponúka Dvino ochutnávky od úvodných letov až po viac odborných stretnutí zameraných na konkrétne chorvátske hrozno (od 6,50 libier).

Dve fľaše a poháre červeného vína so syrom a mäsové dosky

Pre ľahké večerné uštipnutie, Pink Shrimp, ležérne pouličné offshoot z ulice Villa Ruza, podáva tapas so zameraním na krevety (£ 3,50). Tempura krevety na drvené cukety je standout. Alebo vyskúšajte maki z mäkkýšov a čerstvo chované ustrice z miestnych lôžok Mali Ston v bare Oyster & Sushi Bar, ktoré sa nachádzajú na terase v blízkosti katedrály (pokrmy od £ 5). Pre viac zapojené večerné jedlo, Azur slúži Med-ázijské menu vrátane Jadranu ryby laksa a jemné karbonátky v kokosovom vývare (hlavné od £ 8).

Otlučené krevety a chlieb v omáčke
Ako to spraviť
Nedávno zrekonštruovaný hotel Excelsior, ktorý sídli vo vile z roku 1913, je cenným pôžitkom, pozoruhodným svojou polohou na kopci, vznešeným vnútorným vonkajším stolovaním a pitím s výhľadom na more a staré mesto, súkromnou plážou a kúpeľmi s turecko-rímskym kúpeľa. Dvojlôžková od £ 120 vrátane raňajok.

Sarah Barrell
malaga
Najlepšie pre … elegantné, morské plody zameraná prestávka na pobreží Costa del Sol

Západ slnka a ružová obloha nad prístavom Malaga

Od otvorenia galérií Picasso a Pompidou a umeleckého prepracovania priemyselného prístavu už toto nehorázne španielske mesto už nie je len vstupnou bránou do Costa. Jeho elegantné budovy z 19. storočia a bulváre lemované palmami opäť vyzerajú nepretržite na nábreží, kde premostenie teraz spája lesklú novú marínu v Malage s radom zátok tiahnucich sa 21 km na juh. Počet turistov sa rozvíja, ale mesto zostáva zvodne španielske a miestne kuchyne, z ktorých niektoré majú nový medzinárodný talent, zostáva cenovo dostupné. Španielsko môže spôsobiť problémy pre vegetariánov, ale brunch v kaviarni Recyclo Bike Café má možnosti zamerané na rastliny (od 2,60 GBP), s lokálne pestovaným avokádom, slnečnými šťavami a zábavnou, eko-bedernou scénou.

Doska pf roku preliate cuketovými stuhami a nakrájanými paradajkami

Mercado Central de Atarazanas (Calle Atarazanas, 10) má stále stúpajúcu fasádu zo 14. storočia od svojej predchádzajúcej inkarnácie ako maurská lodenica, plus čerstvé rybárske stánky, stánky s tapas a sezónne ovocie.

Zdieľaj: